content image

遺伝子が決める辛さ耐性:なぜ激辛料理で汗をかくのか

"Genetic Fire Alarms: Why Spicy Foods Make You Sweat"

辛い食べ物を食べると汗が止まらないのはなぜ?実は、辛さへの耐性は遺伝的な要因で決まっており、舌の痛覚センサーの数が影響しています。辛さの正体は味覚ではなく痛覚であり、脳は辛い食べ物を火傷と同じように感じるのです。
↓音声が再生されます

オーストラリア男性
分からないところをタップすると
↓日本語訳が表示されます↓

Eating very spicy food can make you sweat a lot. You might think, "Why am I sweating so much?" while your neighbor looks calm. Actually, your ability to handle spicy food is determined by genetic differences. The number of pain sensors on your tongue decides your tolerance to spiciness.

The real nature of spiciness is not about taste but about pain. According to Professor Yamada from the National Institute of Sensory Nerve Research, when you eat spicy food, your brain receives a "fire alarm." For example, the main component in chili peppers, capsaicin, stimulates the same pain nerves as a burn over 43 degrees Celsius. This is because the "pain warning system," which evolved to protect humans, is fooled by spicy substances.

by USER08070109000b
作成:2024/11/14 10:47
レベル:初中級 (語彙目安:1000〜2000語)

まだ読んでいないコンテンツ

content image
by F_chika
作成:2024/11/14 11:04
レベル:中級 (語彙目安:2000〜2500語)
content image
by F_chika
作成:2024/11/14 10:59
レベル:中級 (語彙目安:2000〜2500語)
content image
by shimojik
作成:2024/11/13 17:19
レベル:上級 (語彙目安:6000〜8000語)
content image
by shimojik
作成:2024/11/13 10:55
レベル:上級 (語彙目安:6000〜8000語)
content image
by F_chika
作成:2024/11/11 10:24
レベル:中級 (語彙目安:2000〜2500語)
content image
by F_chika
作成:2024/11/11 10:19
レベル:中級 (語彙目安:2000〜2500語)
content image
by F_chika
作成:2024/11/11 10:16
レベル:中級 (語彙目安:2000〜2500語)
content image
by F_chika
作成:2024/11/11 10:13
レベル:中級 (語彙目安:2000〜2500語)
content image
by F_chika
作成:2024/11/11 09:54
レベル:中級 (語彙目安:2000〜2500語)
content image
by F_chika
作成:2024/11/11 05:34
レベル:中級 (語彙目安:2000〜2500語)